Norma Reclamare 18.01.2017 0

Šta je to SEO optimizacija?

SEO je skraćenica od Search Engine Optimisation, što prevedeno na naš jezik znači optimizacija sajta. SEO optimizacija služi za dobro pozicioniranje vašeg sajta na internet pretraživačima, jer ma koliko ona primamljivo izgledala, nikoga neće uspeti da očara ako se poseticima interneta ne nametne svojom pojavom na nekom od prvih mesta.

Da li je SEO optimizacija potrebna svakom sajtu?

DA, NEOPHODNA JE! Ukoliko želite da Vaš sajt ostane potpuno nezapažen iako imate šta da ponudite, ukoliko Vam je svejedno da li će on biti vidljiv na Google-u i nije Vam važno to što Vaša ciljna grupa ne uspeva da Vas pronađe za fraze koje su najviše tražene u Vašoj delatnosti, onda Vam SEO optimizacija uopšte nije potrebna.
Koliko traje proces optimizacije sajta?

SEO optimizacija je trajan proces, nešto na čemu se stalno mora raditi, a rezultati su nekada vidljivi tek nakon nekoliko meseci, ali su i tek kako vredni čekanja. Ipak je sasvim logično da malo pričekate ako želite da budete dobro pozicionirani za neku ključnu reč koja se traži mnogo puta i to za oblast u kojoj je konkurencija ogromna.

Ako se moj sajt jednom nađe na dobroj poziciji, da li će zauvek ostati tu gde jeste?

SEO optimizacija nije nešto što se može uraditi jednom i smatrati da je taj posao završen. Ako želite da se Vaš sajt nalazi u samom vrhu na internet pretraživačima, a konkurencija je sve veća i takođe ima iste ambicije, onda je stalno praćenje pozicije i njeno održavanje neophodno.

Imate komentar?

Vaša ocena